Paarden zijn altijd in het hier en nu, ze zijn eerlijk, ze oordelen niet en zijn vergevingsgezind. Logopedie met een paard of pony als co-therapeut is een bijzondere vorm van therapie en wordt ook wel Logopedische Hippotherapie genoemd.
Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden of pony's om te kunnen profiteren van deze vorm van logopedie.
Logopedische Hippotherapie kan succesvol toegepast worden bij vrijwel alle logopedische indicatie gebieden. Zie voor voorbeelden elders op deze website. Een allergie voor paarden is de enige contra indicatie.

Ik ben heel blij met Liza als co-therapeut: een lieve, zachtaardige tinkermerrie.

Wanneer cliënten therapiemoe zijn kan de Logopedische Hippotherapie voor een nieuwe impuls zorgen.

Tevens kan deze vorm van logopedie ingezet worden als aanvulling op de reguliere logopedie en dan altijd in overleg met de behandelend logopedist. Denk dan aan bijvoorbeeld 5 of 10 sessies. In overleg is heel veel mogelijk.

Ook wanneer emoties zoals spreekangst de reguliere logopedische behandeling in de weg staan kan Logopedische Hippotherapie een ingang zijn bij deze cliënten. In het werken met het paard kan de druk op het moeten communiceren zodanig afnemen dat een cliënt zich meer durft te uiten en meer ontspannen tot oefenen en leren komt.


NIEUW:
En vanaf nu is het ook mogelijk om een afspraak te maken op een hele mooie locatie: de Prinses Maxima Manege in Den Dolder, www.prinsesmaximamanege.nl. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de Maxima manege maar natuurlijk ook met mij!